Uutiset
 
 
26.02.2019 Pentuja tulossa!


Odotamme pentuja syntyväksi minä hetkenä tahansa. Ihana mammakoira Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, voi jo hyvin pulleasti.

 
  
~~~~~~~~


03.02.2019 Elli, Atacamigor Lil-Black Ellie, treenailee omistajansa kanssa omaksi ilokseen agilityä. Hienosti viilettää tämä kaksikko kuvassa!
  
~~~~~~~~


13.01.2019 Huppiksesta FIN MVA!!

Kajaani KV:ssä saimme uuden Atacamigor -valion, kun Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, valioitui Suomen muotovalioksi 2v 1kk iässä! Meidän pieni aksatykki saakin nyt keskittyä näyttelyiden sijasta lempiharrastukseensa agilityyn.


 
Uusi Suomen Muotovalio
Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah
  
~~~~~~~~


24.12.2018 Joulukuvia kasvateista
 


 


 


 


 


 


  
~~~~~~~~


16.12.2018 Pari messarimuistoa
 
Atacamigor Lil-Black Here I Go Again "Aino"

 


 
Atacamigor Lil-Black Illusion "Isla" 
~~~~~~~~


18.10.2018 Salla lähetti ihanan kimppakuvan laumastaan. Pikkuruinen Tiu, Atacamigor Lil-Black Infinity, etualalla perheen isompien koirien kanssa.
 
 
~~~~~~~~


08.09.2018 Siikajoen pentunäyttely, tuomari: Marjo Nygård

Ilya, Laskovaya Rus' Uragan Zadora, PPEN KP & ROP-pentu!

Ilya aloitti hienosti näyttelyuransa esiintymällä loistavasti ja arvostelu on todella huikea. Tuomari ihastui niin kovasti Ilyan päähän, että sanoi kirjoittavalle sihteerillekin, että katso nyt kuinka ihana se on. Ja Ilyahan on aivan ihana <3
 
  
~~~~~~~~


26.08.2018 Kuvia kasvateista / sijoituskoirista

 
Atacamigor Lil-Black Here I Go Again "Aino"

 

Kuva Nina Saksman


 
Atacamigor Lil-Black Hello Friday "Hippu"


Kuva Nina Saksman

 

Kuva Nina Saksman


 
Atacamigor Lil-Black Infinity "Tiu" 9kk


  
Atacamigor Lil-Black Inspiration "Vilja" 9kk
 
Atacamigor Lil-Black Idealist "Masi" 9kk
 
Atacamigor Lil-Black Illusion "Isla" 9kk
 
Mechta Yuvelira Alessandria "Mesi"
 
Laskovaya Rus' Uragan Zadora "Ilya" 4,5kk

 
 
 
~~~~~~~~


14.08.2018 Tervetuloa Suomeen Ilya!
 


Saimme uuden vahvistuksen meidän koiratiimiin kaukaa Venäjältä, kun 4kk:n ikäinen Ilya, Laskovaya Rus' Uragan Zadora, matkusti yli 1900km meidän luokse Suomeen. Pitkä odotus kannatti sillä Ilya valloitti heti kaikkien sydämet. Olen todella onnellinen ja kiitollinen, että saimme tämän upean ja iloisen pienen riiviön meille! Ilyassa on paljon hyviä ominaisuuksia, jotka toivottavasti täydentävät tulevaisuudessa meidän kasvatusta.

Ilya on menossa sijoitukseen kasvattini Ainon perheeseen. Jatkossa tätä pikkukaveria nähdään siis näyttelykehissä sekä minun, että Mervin kanssa.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Isoveljen kanssa sovittelemassa Star Wars -valohupparia
 
~~~~~~~~


11.08.2018 Kasvattimme Vekku, Atacamigor Lil-Black Gasmir, kulkee jatkossa aina omistajansa mukana. Tosi magee tatuointi Virpi! <3

  
~~~~~~~~


30.07.2018 Meidän koiria ei helteet haittaa. Lylly ja Huppis ovat molemmat vesipetoja ja niiden kanssa on tehty tunnin lenkkejä merenrantaa pitkin. Osan matkaa kahlaten, osan uiden. Ihanaa kun on päästy kunnolla nauttimaan lämpimistä, eikä tarvi palella!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~~~~~~~~


30.7.2018 Pitkästä aikaa uutisia on nyt päivitetty ajantasalle. Valitettavasti puhelimen hajoamisen takia menetin paljon kasvattieni kuvia, joten en saa niitä laitettua tänne näkösälle. Kiitos kuitenkin kaikille, jotka lähettävät aktiivisesti kuvia! Myös sähköposti on reistaillut, eikä kaikki viestit ole tavoittaneet minua, joten lähetäthän viestin uudestaan, jos en ole siihen reagoinut? Kiitos.


 
~~~~~~~~


25.7.2018 Selailin vanhoja kuvia etsien Huppiksesta kivaa naamakuvaa. Jostain syystä Huppiksen ilme kaikissa kuvissa on hyvin pitkälti tämmöinen:

 
 

Pitäähän sitä olla vähän persoonallinen :D 
~~~~~~~~


24.07.2018 Vekku suppailee!

Vekusta, Atacamigor Lil-Black Gasmir, on kuoriutunut varsinainen lautataituri! Se harrastaa omistajansa Virpin kanssa sup-lautailua ja on todella innokas ja taitava siinä. Venäjäntoysta on moneksi!

Kiitos kuvista Virpi!

 
 
 
~~~~~~~~


22.07.2018 Ylivieska KV, tuomari: Rui Oliveira, Portugal

Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, NUO ERI1
Olga, Atacamigor Lil-Black Happy Together, NUO ERI2, SA, PN2, Vara-SERT ja Vara-CACIB

Tämä oli Olgan uran ensimmäinen näyttely ja hienosti menikin! Hieno tulos ja Olga esiintyi koko ajan super reippaasti ja iloisesti. Huppiksen hännästä tuomari ei tykännyt, joten ei sille SA:ta tänään.


 
 


 
~~~~~~~~


19.07.2018 Pieni tättähäärä Maisa, Atacamigor Lil-Black Glamour, lomaili meillä lähes kolmen viikon ajan. Se tuli hyvin juttuun muun nuorison kanssa ja rallia vedettiin niin, että matot oli rullalla! Aivan ihana neiti. Maisa on meidän sijoitustyttö ja asuu Seinäjoella.

  
~~~~~~~~
 

08.07.2018 Oulu KV -näyttely, tuomari Annette Bystrup, Tanska

Isla, Atacamigor Lil-Black Illusion, PEN1, KP & ROP-pentu!!
Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, NUO ERI1, SA, PU1, SERT, CACIB & ROP!!
Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, NUO ERI1, SA, PN1, SERT, CACIB & VSP!!


Aivan mahtava näyttelypäivä! Ensikertalaiset Isla ja Veera esiintyivät kehässä todella hienosti ja arvostelu oli loistava! Kuten on Islakin. Paljon onnea Veera ja Mervi hienoista tuloksista ja kiitos todella kivasta näyttelypäivästä.


 

Atacamigor Lil-Black Illusion "Isla"
 
 
 

Atacamigor Lil-Black Here I Go Again "Aino"
 

Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah "Huppis"
Kuva Maria-Melina Väyrynen
  
~~~~~~~~


02.07.2018 Viralliset terveystarkistukset

Maisa, Atacamigor Lil-Black Glamour, polvet 0/0 ja silmät terveet
Olga, Atacamigor Lil-Black Happy Together, polvet 1/1 ja silmät terveet
Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, polvet 0/0 ja silmät terveet
Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, polvet 0/0 ja silmät terveet


Ainolta kuvattiin kesäkuussa myös lonkat terveeksi! Iloinen olen näistä tuloksista. Olgalla oli ainoastaan polvissa hieman sanomista, mutta Olga oli meille tullessa hyvin laiha ja lihakseton, joten polvet hieman kääntyi tuen puutteesta sivulla ja osasin odottaa pientä löysyyttä polvissa. Tilanne on korjaantunut kunnon kohoamisen myötä, eikä Olga ole kertaakaan polvia oireillut, joten tilanne senkin osalta on hyvä.

Nämä tarkistukset ratkaisi sen, että meillä on pentusuunnitelmia syksylle 2018 ja keväälle 2019!! Todella mielenkiintoisia yhdistelmiä tulossa, odotamme erittäin innolla.
 
~~~~~~~~


04.06.2018 Lyllylle toinen agiSERT!!

Lylly on ihan liekeissä tällä hetkellä! Harvaan ollaan kisattu, mutta nyt napsahti jo toinen nollavoitto ja agi-SERT komealla radalla! Tuplanolla ja toinen voitto jäi puomin kontaktin päähän, mutta aina ei voi osua, kun kaasu on pohjassa..


 Pikkuriikkisen Lyllyn meno kisoissa on herättänyt paljon huomiota. Tuomareiden suusta on kuultu myös monenlaista kommenttia, mm: "Juuri tämmöisiä pikkuisia varten tämä luokka on kehitetty" ja "Katsoin A:lla läheltä sitä ja ajattelin, että on se aivan järkyttävän pieni!". Katsojien suusta kommenttia on tullut vielä runsaammin. Yhtään kisaa ei ole tarvinnut Lyllyn kanssa käydä ilman, että joku ei olisi jotain koosta sanonut. Lylly pyyhältää täysiä koko 1,7kg:n painon edestä! Semmoinen pieni sisupussi se on.

Kuvat Josefiina Niska:

 
 
 
~~~~~~~~


03.06.2018 Olga palasi kotiin

Teimme sijoituskodin kanssa päätöksen, että Olga, Atacamigor Lil-Black Happy Together, palaa takaisin meille kotiin asumaan. Tämä oli Olgan kannalta oikea päätös ja Olga on sopeutunut erinomaisesti meidän laumaan. Se rakastaa riehua veljensä kanssa ja on todella kiltti ja aivan ihanan herttainen tyttö.


 
 
  
~~~~~~~~


13.05.2018 Oulun Nord -näyttely, tuomari Irina Poletaeva

 


Vietin hienon näyttelypäivän kasvattieni omistajien kanssa Oulun NORD -näyttelyssä. Tällä kertaa en esittänyt omia koiria vaan ihastelin pelkästään kasvattien menoa kehässä. Minna ja Hippu osallistuivat ensimmäiseen yhteiseen viralliseen näyttelyyn ja wau millä tuloksella!

Hippu, Atacamigor Lil-Black Hello Friday, JUN ERI1, SA, PU1, SERT, NORD-SERT & ROP!!
Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, JUN ERI1, SA, PN1, SERT, NORD-SERT & VSP!!


Onnea Mervi ja Minna hienoista tuloksista! Ilo on seurata hyvin hoidettujen ja reippaiden kasvattien menoa kehässä. Yllätyin iloisesti, kun tiukka ja rodun hyvin tunteva tuomari arvosti kovasti meidän junioreita. Kiitos!

 
 

Atacamigor Lil-Black Hello Friday
om. Minna Laatikainen
 
 

Atacamigor Lil-Black Here I Go Again
c/o. Mervi Teerinkoski 
~~~~~~~~

05.05.2018 Ylivieska ryhmänäyttely, tuomari: Zidy Munsterhielm-Ehnberg

Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, JUN ERI1, SA, PN1, SERT & ROP!!

Paljon onnea hienosta tuloksesta ja arvostelusta Aino ja Mervi!!


 
 


 
~~~~~~~~


14.-15.04.2018 Näyttelyreissussa Suomessa ja Virossa

Teimme Ainon ja Huppiksen kanssa todella mielenkiintoisen näyttelyreissun Vaasaan ja Viron Tallinnaan saman viikonlopun aikana! Reissu oli raskas, mutta onnistunut.


14.04. Vaasa KV, tuomari: Anne Tove Strande, Norja

Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, NUO ERI1, SA, PU1, SERT, CACIB & ROP!!
Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, NUO ERI1

Tuomari oli todella tiukka ja jakoi vain yhden SA:n venäjäntoylle. Huppiksesta tuomari tykkäsi kovasti ja sanoikin, että se on seisoessa täydellinen. Ensimmäinen cacib on nyt taskussa!


 15.04. Tallinna Winner '18, tuomari: Inna Begma, Venäjä

Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, JUN ERI1, SA, JSERT & PU2 -> TALLINNA JUNIOR WINNER 2018!!
Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, JUN ERI2, SA, PN4

Sisarukset olivat jo tosi väsyneitä reissaamisesta, mutta hienosti tsemppasivat ja jälleen tuli myös uusi titteli Huppikselle! Hieno reissu.


 
 
 

junioriluokan nartut, Aino keskellä
 


 
~~~~~~~~


30.03.2018 Lyllyn ensimmäinen agilitySERT!

Lylly, Atacamigor Lil-Black Abre-Asa, palasi upeasti takaisin kisakentille kahden vuoden kisatauon jälkeen. Lylly saavutti nollavoiton ja agiSERT:in Rovaniemen agilitykisoista hienolla radalla!!


 
 


 
~~~~~~~~


23.03.2018 Ville 10v!

Meidän huikea pappakoira Ville, Konkkaronkan Ihme Igor, täytti jo täydet 10 vuotta! Edelleen täysin terve ja ikinuori poika, joka lenkkeilee täsmälleen samat lenkit kuin nuoremmatkin. Ikä ei hidasta lainkaan menoa.

Synttäreiden kunniaksi Ville pääsi eläinkauppaan valitsemaan parhaat herkut ison päivän kunniaksi. Kiitos kasvattaja Irmeli tästä huikeasta koirasta! Ville on ollut minun kasvatuksessa innoittaja monella saralla. Se on näyttänyt millainen venäjäntoy voi luonteeltaan parhaimmillaan olla; monipuolinen, sosiaalinen, täysin avoin, super iloinen, omin jaloin seisova, jokaiseen harrastukseen sopiva jne. Ville on vuosien varrella jäänyt monien ihmisten mieleen ja edelleen oudommatkin ihmiset tulevat kyselemään Villen kuulumisia, kun muistavat sen nuorena poikana jostain. Toivomme vielä monia monia yhteisiä vuosia pappakoiran kanssa. <3


 
  
~~~~~~~~27.-28.01.2018 Näyttelyreissu Liettuaan

 
 

Vuoden ensimmäinen näyttelyreissu suuntautui Liettuaan ja hieno reissu olikin! Molemmat pojat viimeistelivät upeasti Balttian muotovalio -tittelit!


27.01.2018 Kaunas KV, tuomari: Jean-Francois Vanaken, Belgia

Heppu, Atacamigor Lil-Black Fandom, VAL ERI1, SERT, CACIB & ROP -> uusi LT & BALT MVA!!
Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, JUN ERI1, JSERT & ROP-junior28.01.2018 Kaunas KV, tuomari: Tatjana Romanovskaja, Venäjä

Heppu, Atacamigor Lil-Black Fandom, AVO ERI1, SERT, CACIB & VSP
Huppis, Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah, JUN ERI1, JSERT & VSP-junior -> uusi EE, LV, LT ja BALT Junior Muotovalio!!


Suuri kiitos Heinille, joka esitti Heppua taitavasti Liettuan ROP-kehässä molempina päivinä! Huppiksen kanssa lähdimme Balttiaan kolmen kerran taktiikalla ja Huppis onnistui siellä joka kerralla. Olen todella ylpeä tästä nuoresta pojasta, jolla riittää potkua myös harrastusrintamalla. 

EE & LV & LT & BALT JMVA FIJV-17 FIV-17 HeJW-17 PMJV-17
Atacamigor Lil-Black Hey Wow Yeah Yeah
 

 
 

 

FI & NO & DK & POHJ & RU & BY & EE & LV & LT & BALT MVA FIJV-15 HeJW-15 DKV-16 FIV-16 HeW-17
Atacamigor Lil-Black Fandom
 

 
 
 
~~~~~~~~


26.01.2018 I-pennut omissa kodeissaan

Kaikki I-pennut ovat lähteneet jo omiin koteihin. Kaikille pienille löytyi juuri oikeanlainen ja ihana koti ja pennuilla onkin lähtenyt sujumaan tosi hyvin uusissa paikoissa.


Masi, Atacamigor Lil-Black Idealist, muutti asumaan Vaasaan toisen toitsun kaveriksi.

 
 


Vilja, Atacamigor Lil-Black Inspiration, lähti asumaan Pudasjärvelle lapsiperheeseen.

 
 


Tiu, Atacamigor Lil-Black Infinity, muutti sijoituskotiin Kouvolaan kahden mudin ja malinoisin kaveriksi.

 
 


Isla, Atacamigor Lil-Black Illusion, lähti asustelemaan Iisalmeen.

 
  
~~~~~~~~


13.01.2018 Kajaani KV, tuomari: Kirsi Sainio

Aino, Atacamigor Lil-Black Here I Go Again, JUN ERI1, SA, PN2 & Vara-SERT


Onnea Aino ja Mervi hienosta tuloksesta!! 
~~~~~~~~07.01.2018 Sijoitustyttömme Maisa, Atacamigor Lil-Black Glamour, kävi kylässä moikkaamassa pentuja ja samalla myös Mesi lähti takaisin omaan kotiinsa mammalomalta.

 
 


Mesi lähti hyväkuntoisena takaisin Seinäjoelle ja oli jälleen erinomainen emä pennuille. Kiitos Janinalle yhteistyöstä! Alla olevat kuvat on otettu Mesistä 7viikkoa synnytyksen jälkeen.


 
 
 
  
~~~~~~~~


 
Vuosi 2018
Uutiset 2017 »
Uutiset 2016 »
Uutiset 2015 »
Uutiset 2014 »
Uutiset 2013 »
Uutiset 2012 »
Uutiset 2011 »